veelgestelde vragen

Vraag: Hoe weet ik of ik tot de gedupeerde ex-Xeikon beleggers behoor en mij kan registreren bij de stichting Xeikonclaim?

Antwoord: Indien U de aandelen Xeikon in oktober 2013 heeft aangemeld onder het inkoopprogramma van Xeikon zelf of bent ingegaan op het verplichte bod van XBC in de periode november 2013 – januari 2014, behoort U tot de doelgroep van de stichting en kunt U zich hier aanmelden.

Vraag: Ik heb niet al mijn aandelen aangemeld onder het inkoopprogramma  van Xeikon zelf of het verplichte bod van XBC en ben dus nog gedeeltelijk aandeelhouder, maakt dat iets uit?

Antwoord: Nee, op het aanmeldingsformulier, dat U hier vindt kunt U precies aangeven hoeveel aandelen Xeikon U heeft aangemeld onder het inkoopprogramma of het bod. Voor die aantallen zal de stichting een schadeclaim indienen.

Vraag: Treedt de stichting Xeikonclaim ook op voor mensen die hun aandelen op de beurs hebben verkocht of momenteel nog aandeelhouder zijn?

Antwoord: Nee. U kunt zich daarvoor wel melden bij Recalcico Beheer B.V., via een registratieformulier dat u hier vindt. Zij nemen dan contact met U op.

Vraag: Op grond waarvan heb ik eigenlijk mogelijk schade geleden?

Antwoord: De stichting is van mening dat U bent misleid door (onder meer) gemanipuleerde jaarrekeningen, een onjuist biedingsbericht en de aanbeveling van het bod door Xeikon, dat toen al gedomineerd werd door de bieder zelf.

Vraag: Hoe hoog is volgens de stichting de schade die is gelden?

Antwoord: De stichting raamt de schade per aandeel voorlopig op het verschil dat U indertijd hebt ontvangen (€ 5,85) en de prijs die Bencis ontving bij de doorverkoop binnen anderhalfjaar na aanschaf (€ 11,20).

Vraag:  Hoe kan de stichting deze schade voor mij verhalen?

Antwoord: De stichting bereidt momenteel een rechtszaak voor tegen de betrokkenen, waarbij ze aanstuurt op een uitspraak dat partijen onrechtmatig hebben gehandeld. De stichting kan deze vordering zelf voor ‘iedereen’ instellen ook als ze de gedupeerden niet eens kent. Het daadwerkelijk innen van een eventuele schadevergoeding kan pas indien U ook een zogenoemde akte van cessie ondertekent, waarmee U de vordering overdraagt aan de stichting.

Vraag: Waar haalt de stichting de middelen vandaan om de kosten (organisatie, rechtszaken) te betalen?

Antwoord: De stichting heeft daarvoor afspraken gemaakt met procesfinanciers, die deze middelen voorschieten in ruil voor een percentage van de opbrengst.

.

meldunuaan!